Ook zo moe van al die ‘oneliners?’ Ik begin er ook een beetje haat liefde verhouding mee te krijgen. Er zit namelijk een heleboel logica in verborgen, het zijn allemaal van die open deuren. In de jaren dat ik in de ICT Sales bezig ben geweest heb ik maanden meegemaakt waarbij het ‘kakken zonder douwen was’, wat ik hiermee bedoel is dat er situaties waren waarbij de orders zonder al te veel moeite binnenkwamen.

Op dat soort momenten was ik blij, immers ik was dichter bij mijn target, wat weer een mooie bonus tot gevolg heeft. Het probleem hierbij is dat ik een beetje afstompte. Als je goed naar deze oneliner kijkt dan komt het er eigenlijk op neer dat je het gevoel moet hebben dat je beloond wordt voor iets waar je moeite voor hebt gedaan. Deze oneliner is dus toe te passen op heel veel situaties in het dagelijks leven. Pas wanneer je het gevoel hebt dat je ergens effort in hebt gestoken en je behaald daarmee resultaat zal je merken dat je een gevoel van trots kan bereiken.

Probeer ook eens trots te zijn op alles wat niet gelukt is, je hebt er effort in gestoken maar het is mislukt. Eigenlijk is het niet mislukt, je hebt namelijk weer wat geleerd, je moet het de volgende keer anders doen! Als je er op die manier naar kijkt kan je weer een gevoel van trots ontwikkelen. Wat is het leven toch simpel hè.